PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

UMNO sudah terlebih bohong..

Heboh cerita kononnya terdapat Masjid di Pulau Pinang yang berdoa untuk Lim Guan Eng dan bukannya untuk Yang Di- Pertuan Agong didalam Khutbah Jumaat.

Mungkin cerita ini juga direka bertujuan untuk menutup cerita pemberian bonus sebanyak RM400 kepada kakitangan awam dinegeri tersebut yang diberikan oleh Kerajaan Negeri menjelang Aidil Fitri nanti.

Ada juga cerita yang mengatakan doa itu dibaca sebagai maksud memohon Allah swt membuka hati Ketua Menteri tersebut agar tertarik kepada Islam, sekiranya benar begitu mengapa itupun hendak dihebohkan. Nabi sendiri pernah berdoa kehadrat Allah swt memohon agar diberi hidayah kepada salah seorang antara Saidina Omar dan Abu Jahal.

Manakala jika cerita ini sengaja direka oleh puak-puak UMNO bertujuan menimbulkan kemarahan umat Islam, sahlah UMNO sekarang sudah mencapai tahap terlebih fitnah dan terlebih bohong..di mana kerja-kerja fitnah dan pembohongan yang diamalkan mereka itu akan sampai ketikanya nanti apa pun cakap mereka langsung tidak akan dipercayai orang lagi.

Berkaitan disini..

Advertisements

One Response to “UMNO sudah terlebih bohong..”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: