PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

Noh Omar..Yang ni menatang apa?

Timbalan Pengerusi Umno Selangor, Noh Omar menyifatkan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai “bodoh” sambil mencabar beliau agar menggunakan masjid-masjid di Kelantan untuk tujuan berpolitik.

“Orang Islam di Selangor faham agama. Kalau Nik Aziz tidak datang ceramah di Selangor, pegangan Islam orang Selangor tak kurang hebat juga darinya.

“Kita juga ada ulama-ulama kita sendiri.

“Janganlah ingat Nik Aziz saja yang beragama hebat sebab janggutnya lebih panjang dari ulama Selangor.

“Kalau nak politik, politiklah, jangan nak menghina undang-undang orang,” kata Noh Omar lagi..

Baca sepenuhnya disini..

“Hoee Melayu!!..Yang ni menatang apa? Patutlah pegangan Islam orang Selangor macam Noh Omar begitu hebat..”

Baca juga disini..


6 Responses to “Noh Omar..Yang ni menatang apa?”

  1. selangorrrrr darul todiiiiiii.

  2. Malaysia naik dua tangga untuk berada di kedudukan ke-141 dalam kebebasan
    akhbar yang dibuat oleh Freedom House di kalangan 196 negara.

    Bagaimanapun kedudukan terbaru itu masih menyaksikan negara berada di takuk
    terbawah di kategori 32 peratus negara yang tidak mempunyai media yang
    bebas.

    Menurut kajian yang berpangkalan di Washington DC itu, Malaysia berkongsi
    tempat dengan Algeria dan Zambia.

    Antara sepuluh negara paling bebas ialah Finland, Iceland, Norway, Sweden,
    Denmark, Belgium, Luxembourg, Andorra, Switzerland dan Liechtenstein.

    Manakala lima negara yang berada di tangga paling bawah ialah Eritrea (pada
    kedudukan 192), Libya (192), Burma (194), Turkmenistan (194) dan Korea Utara
    (196).

    Di rantau Asia Pasifik, kedudukan Malaysia masih ketinggalan di belakang
    jiran-jirannya seperti Filipina (kedudukan 97), Indonesia (107), Thailand
    (124) dan Kemboja (134).

    Freedom House meletakkan media di Filipina, Indonesia dan Thailand di bawah
    kategori “sebahagian bebas”.

    Freedom House adalah kumpulan pejuang kebebasan demokrasi antarabangsa dan
    senarai kedudukan yang dikeluarkannya adalah sempena Hari Kebebasan Media
    Antarabangsa yang disambut setiap 3 Mei.

  3. Noh Omar ni orang umno Selangor pun tak pakai, yg penjual jual tukang karut kenapa? Saya dok rasa penjual ubat ada udang sebalik mee.

  4. aku nak bagi satu pandangan kat penjual ubat……org umno punya peel tak payah layan, kita layan betulkan parti kita bagi betoi dah………….umno memang mcm tu…..kalau nak tayang filem kepincangan umno, maka ianya akan menjadi sebuah filem paling panjang, tak pernah siap, meloya, meluat, zalim, kejam, bangsat, hipokrit, manipulasi, kronism, rasuah, bejat, dosa, syirik, assobiyah dan lain2 lagi.kalau nak tayang kebaikan umno, ianya akan menjadi sebuah filem terpendek pernah dicatat sejarah kehidupan manusia…………….lani filem kepincangan pas juga semakin panjang, maka mai kita put a stop to the episodes…………

  5. very true abu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: