PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

SMS CELAKA..Inikah yang UMNO mahu..?

Umat Melayu semakin tertindas, Islam semakin dihina angkara Lim Guan Eng & DAP durjana..ayuh kita beramai-ramai kehimpunan ‘SEDAQ’ pada 5/2/2010 (Jumaat) Jam 12 tengahari – 3 petang di Masjid Simpang 6, KOMTAR bagi membantah tindakan biadap Lim Guan Eng & Kerajaan Negeri DAP yang merobohkan kedai-kedai orang Melayu di Pulau Pinang dan bersikap double standard dalam isu hak-hak Melayu & Islam..
Hari ini saudara kita yang kena..Esok mungkin giliran kita! Bangkitlah wahai bangsa ku!
Sila sebarkan..
(Gambar Malaysiakini)

Inilah SMS celaka yang disebarkan diPulau Pinang sebelum diadakan satu demontrasi selepas Jumaat semalam.

PAS Pulau Pinang telah mengeluarkan arahan agar ahli-ahlinya tidak terlibat didalam demontrasi tersebut tetapi tetap ada yang degil. Mereka tetap terpedaya dengan mainan UMNO, antara alasan yang mereka berikan ialah TG Nik Aziz pernah berkata sekiranya hendak mencegah  kemungkaran, bantuan syaitan pun kita akan terima. Sedangkan apa yang  TG Nik Aziz maksudkan adalah apabila kita hendak melawan UMNO.

Gerai-gerai yang telah dirobohkan sepatutnya diroboh ketika BN masih memerintah Pulau Pinang lagi, tetapi ditangguhkan atas beberapa sebab, salah satu gerai tersebut dikatakan kepunyaan orang kuat UMNO yang menyebabkan ianya tidak dirobohkan dahulu.

Ada juga gerai yang dirobohkan kerana terlalu hampir dengan jalanraya, sekiranya berlaku kemalangan sudah pasti Kerajaan Negeri juga akan disalahkan.  Seperti kejadian trajedi perahu naga karam yang mengorbankan beberapa nyawa dinegeri tersebut baru-baru ini. Didalam kejadian tersebut ada pihak-pihak UMNO yang cuba juga menyalahkan Kerajaan Negeri.

Apabila diadakan demontrasi, cuba menaikkan Semangat Melayu. Melaungkan ‘Hidup Melayu’..membawa sepanduk yang berbunyi ‘Jangan uji kesabaran kami, Melayu adalah tuan negeri ini’..kemudian berada pula ditempat yang majoritinya kaum Cina..sekiranya Kaum Cina bertindak balas, fikirkanlah akibatnya..Inikah yang UMNO mahu..?

Klik pada tajuk..Sekadar demontrasi parpu, memo tidak ditandatangani.. dan juga tajuk ini..PAS pertahankan Kerajaan Pakatan Pulau Pinang..

Advertisements

3 Responses to “SMS CELAKA..Inikah yang UMNO mahu..?”

  1. Pulau Pinanag tak dak Melayu. Yang ada Lim Guan Eng dan Haji Mohamad Sabu. Dok labun orang Melayu siang malam.

  2. pulak dah, dah namanya penjual ubat, pandailah kelentong nya

  3. ingat pesan Rasul SAW, musuh Islam tu ramai..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: