PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

Demo di Kelantan..adakah ianya telah memalukan UMNO..?

Tindakan  pihak tertentu yang mahu menggugatkan kestabilan Kerajaan Negeri Kelantan pimpinan Tuan Guru Nik Aziz bin Nik Mat dikatakan telah mendapat perhatian rakyat negeri tersebut yang sedang mengerjakan ibadat haji di Mekah.

Sehubungan dengan itu, Kelab Penyokong Kerajaan Kelantan (BBC) telah mengadakan solat hajat di hadapan Kaabah memohon kepada Allah agar dikekalkan Kerajaan PAS di Kelantan.  Solat hajat tersebut dikatakan disertai jemaah di kalangan rakyat Kelantan dan beberapa pemimpin PAS yang berada di tanah suci ketika ini.

Sementara itu di Bandar Kota Bharu semalam, dilaporkan penuh sesak dengan kebanjiran puluhan ribu lautan manusia yang menghadiri perhimpunan menyokong kepimpinan Menteri Besar Kelantan tersebut, yang menariknya perhimpunan tersebut turut dihadiri oleh masyarakat berbilang kaum  seperti Cina, India dan Siam.

Diberitakan juga, perhimpunan tersebut ratusan kali ganda lebih ramai berbanding demontrasi mendesak Menteri Besar Kelantan meletak jawatan di hadapan Kota Darulnaim  baru-baru ini.  Sebelum ini, diketuai oleh Timbalan Ketua UMNO Pasir Mas, Johan Che Pa,  demontrasi mendesak Tuan Guru Nik Aziz meletak jawatan  diadakan anjuran kumpulan yang dinamakan sebagai Jemaah Rakyat Prihatin Kelantan (JRPK).

Bagaimanakah keadaan Johan Che Pa dan rakan-rakannya setelah melihatkan sambutan sokongan rakyat Kelantan yang diberikan kepada Tuan Guru Nik Aziz ?  Agaknya beginilah..

..keadaan Johan Che Pa dan rakan-rakannya  sekarang apabila berdepan dengan orang ramai di Kelantan..

Advertisements

No Responses to “Demo di Kelantan..adakah ianya telah memalukan UMNO..?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: