PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

Mat Sabu..kisah iblis dengan Nabi Isa..

Bersama dengan beberapa orang rakan berbual dengan AJK PAS Pusat, Hj. Mohamad bin Sabu semalam. Beliau menarik perhatian kami apabila mengimbas kembali kisah yang selalu di bawa oleh Mantan Presiden PAS, Almarhum Ustaz Fadzil Nor didalam ceramah-ceramah beliau.

Kisah tersebut adalah mengenai peristiwa Nabi Isa yang dikunjungi Iblis dan Iblis telah menyeru Nabi Isa mengucap kalimahimages
Nabi Isa enggan mengucap kalimah tersebut dan berkata kepada Iblis baginda tahu bahawa kalimah tersebut benar tetapi baginda enggan menyebutnya kerana baginda telah disuruh oleh Iblis yang dilaknat oleh Allah swt. Nabi Isa tahu Iblis tentu ada agenda atau tujuan tertentu apabila menyeru baginda mengucap kalimah tersebut.

Hj. Mohamad bin Sabu kemudiannya memberi contoh kepada keadaan PAS sekarang yang seringkali mendapat seruan dari pihak UMNO untuk bekerjasama didalam berbagai perkara. UMNO mesti mempunyai agenda tertentu apabila mereka sering membuat seruan untuk bekerjasama dengan PAS, oleh itu PAS harus berhati-hati dengan seruan dan agenda mereka, menurut beliau lagi.

3 Responses to “Mat Sabu..kisah iblis dengan Nabi Isa..”

  1. assalamualaikum, lama tak buka blog penjual ubat…..ingat dah habis cerita UG, ADA LAGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Bang mat bawa cerita tu bukan suruh hang p sangkut cerita UG kot…..awat dap dok kata kat syariah ektermis hang tak post apa2 pun….tau….kalau post pun mesti post mcm TGNA punya kenyataan kot…..sama la hampa.ingat nak lawan bila cina hina islam……apa punya islam nih!!!!!

  2. waalaikumusalam, memang lama tak dapat berita mail kerian..
    Itu cerita iblis dgn nabi isa, kenapa mail kerian berasa sangkut dgn cerita UG pulak..mail kerian ni penyokong UG kut?..dap anti islam nak heran apa?depa bukannya org islam, tp kita kena akui akhlak islam ada dlm pentadbiran depa, berjimat cermat contohnya, kerajaan pas pun ada yg tak buat mcm tu, lulus peruntukkan sampai 70 ribu utk seorang setiap exco pi bercuti, buat festival sampai habis 4 juta sedangkan rakyat masih ramai yg. miskin,ada pemimpin pas mempunyai rumah harga dekat 1 juta,mana dia ambil duit kalau setakat jadi ahli parlimen? islam ajar buat mcm tu ka? kenapa tak ada yg bising atau berani tegur?pas kalau tak ada pemimpin mcm TGNA dah lama lingkup, mail sila baca blog aziziabdullah.blogspot, post bertajuk surat kpd presiden pas atau baca blog keadilansawah.wordpress, post bertajuk ronnie liu digugurkan dan tajuk ronnie liu,wajarkan kenyataan hassan ali,diharap juga sekiranya mail kerian seorang penyokong pas tolonglah cuba mengenali setiap pemimpin2 pas tu betul2, jgn.lah walak membabi buta..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: