PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

Nik Aziz..jangan mimpi !!

Apabila keluar sahaja berita di akhbar-akhbar dan juga berita tv yang mengatakan Tuan Guru Nik Aziz bin Nik Mat sudah menghulurkan tangan persahabatan dengan pihak UMNO, kita sudah dapat menduga ini semuanya adalah permainan UMNO.

UMNO memang sudah kebuluran sangat hendak berkawan dengan PAS sekarang ini. Lain yang dimaksudkan oleh Tuan Guru Nik Aziz bin Nik Mat, lain pula yang dicanangkan oleh mereka kepada rakyat. Tujuan mereka hanya dua, pertama mereka hendak memecah belahkan penyokong-penyokong PAS dan juga Pakatan Rakyat, kedua mereka memang berharap sangat dapat berkawan dengan PAS bagi menyelamatkan keadaan mereka yang semakin parah sekarang ini.

Heboh berita-berita tv dan akhbar-akhbar dinegara kita dua tiga hari ini yang menceritakan kononnya Menteri Besar Kelantan tersebut telah berubah fikiran dengan menyokong gagasan kerjasama dengan pihak UMNO, maka melalaklah para pemimpin UMNO yang memberi berbagai pandangan dan ada juga antara mereka berharap Tuan Guru Nik Aziz jangan menarik balik hasrat tersebut.

Tuan Guru Nik Aziz sebenarnya hanya mencadangkan satu hubungan antara dua kerajaan atas dasar semangat persekutuan dan bukannya hubungan antara dua parti PAS dan UMNO.

Satu ingatan untuk UMNO, pemimpin PAS yang lain mungkin mereka boleh berharap untuk bekerjasama tetapi kepada Tuan Guru Nik Aziz bin Nik Mat janganlah UMNO bermimpi untuk berbuat demikian.

Advertisements

No Responses to “Nik Aziz..jangan mimpi !!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: