PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

Perebutan Kuasa bukannya Peralihan Kuasa..Lim Guan Eng.

Apa yang berlaku sekarang bukannya peralihan kuasa tetapi perebutan kuasa, demikian ulasan yang diberi oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng kepada para wartawan mengenai kononnya akan berlaku peralihan kuasa nanti antara dua pemimpin tertinggi UMNO itu.

Beliau berkata demikian selepas satu majlis menandatangani  jual beli tanah untuk tujuan pembangunan Hospital “Resort” antara Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) dengan Kumpulan Perubatan Farrali Mutiara Sdn. Bhd. di Pulau Pinang.

Sekiranya PM benar-benar melepaskan jawatannya penggantinya juga seorang yang bermasalah, menurut beliau lagi. Beliau juga mengecam tindakan kediaman ibu-bapa Ahli Parlimen Seputih Teresa Kok yang dilontar bom petrol semalam.

Turut mengecam perbuatan tersebut ialah Hj. Mohammad Sabu yang turut berada didalam majlis tersebut. Perbuatan seperti ini sering berlaku apabila pihak pemerintah berada didalam keadaan lemah dan ada pihak tertentu cuba membangkit sentimen perkauman yang meraih kembali sokongan, menurut Naib Presiden PAS itu lagi.

Advertisements

No Responses to “Perebutan Kuasa bukannya Peralihan Kuasa..Lim Guan Eng.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: