PENJUAL UBAT
"Aku menulis bukan kerana nama"

Undur Pak Lah Undur !!

Timbul pula cerita diPulau Pinang sekarang tindakan Datuk Ahmad Ismail dan bahagian-bahagian UMNO yang menyokongnya telah dengan sengaja menimbulkan sentimen perkauman bertujuan untuk menyusahkan lagi PM hingga memaksa beliau meletak jawatan. Dari berita yang didengar ini semua adalah perancangan Tun Mahathir.

Tan Sri Muhyiddin Yasin juga terlibat memainkan peranannya dalam kes ini. Selepas bertemu Tun Mahathir beliau kemudiannya mengeluarkan kenyataan dengan mengatakan peralihan kuasa pada 2010 adalah terlalu lama. Datuk Najib pula malam ini kita boleh tengok dalam Berita TV duduk bersebelahan dengan Tan Sri Muhyyiddin mengeluarkan kenyataan mengatakan biarlah ahli-ahli UMNO yang membuat keputusan. Mungkin mereka sudah sedar UMNO akan semakin parah jika PM masih memegang jawatan.

Semua peristiwa ini berlaku berturut-turut. Kita boleh membuat kesimpulan sendiri mengapa perkara-perkara seperti ini boleh timbul dalam masa beberapa hari sahaja.  Ini bolehlah dikatakan satu isyarat buat PM yang ahli-ahli UMNO memang berharap beliau berundur dengan segera.

Advertisements

No Responses to “Undur Pak Lah Undur !!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: